Verzet groeit tot 1350 bezwaarmakers

Plan voor tijdelijke woningen in Meierijstad zit nog in onderzoeksfase

SINT-OEDENRODE – Afgelopen maandag heeft de Actiegroep Eerschot naar eigen zeggen een constructief gesprek gehad met wethouder Rik Compagne. Die is de verantwoordelijke projectleider van eventuele tijdelijke woningen in Meierijstad. In zijn toelichting meldde hij de actiegroep dat er nog geen collegebesluiten zijn genomen.

De bezwaren van de actiegroep zijn goed gehoord door het gemeentebestuur, aldus de woordvoerders ervan. Men voelt zich serieus genomen. De heer Compagne vertelde dat men in een fase zit waarin de haalbaarheid van noodwoningen in Meierijstad wordt onderzocht. Nog voor het einde van dit jaar wordt een definitief besluit genomen of de locatie in Eerschot een optie blijft voor tijdelijke bebouwing.

Ondertussen gaat de actiegroep door met het organiseren en uiten van hun bezwaren. Middels een online petitie en opgehaalde handtekeningen in de wijk Eerschot zijn er nu al zo’n 1350 protestmakers in beeld. Men spreekt van een geslaagde actie die nog de hele maand november door loopt. Kinderen van basisschool Eerschot hebben met ruim 200 tekeningen, brieven en gedichten uiting gegeven over hun belang voor behoud van het speelveld. Deze worden op korte termijn aan de burgemeester overhandigd.

Nog een protesttekening van een basisschoolkind