Verzamelbeurs in Eerde met ‘Woodies’

Op zondag 24 april houdt de afdeling Zuid-Nederland van De Verzamelaar haar maandelijkse ruilbeurs in Eerde. De verzamelbeurs wordt gehouden van 9.00 tot 12.00 uur in De Brink aan het Sint Antoniusplein. Tijdens deze beurs laat Hannie van Duijnhoven uit Uden haar verzameling Woodies zien.

In 2016 begon Hannie van Duijnhoven met geocaching. Spelers gaan met behulp van een GPS-signaal en smartphone op zoek naar kleine doosjes die verstopt liggen. In 2017 deed zij mee aan een geocaching CITO event in de natuur. CITO staat voor ‘Cache In Trash Out’. Oftewel, je ruimt de natuur op in ruil voor het plaatsen van ‘caches’. Na dit event kreeg zij als een soort van beloning haar eerste Woodie. Een Woodie is een schijfje van beukenhout waar met laserstralen een afbeelding in gegraveerd wordt. Een geocacher kan ze verzamelen of verplaatsen naar een andere cache.

Verzamelingen

Er bestaan hele verzamelingen van over de hele wereld. Ook bij Van Duijnhoven kwamen er steeds meer bij. In 2019 besloot Hannie zelf haar eerste Woodie te laten maken voor een event. In 2021 liet zij haar tweede Woodie maken voor een aantal jubilea die zij dat jaar had. Zij zag op Facebook dat iemand zelfs een Woodie ruilautomaat had gemaakt. Inmiddels heeft zij 122 verschillende Woodies. De tentoonstelling op zondag 24 april biedt naast deze verzameling ook informatie over geocaching.