Verwarring over stempassen 70-plussers

MEIERIJSTAD - Ook in Meierijstad is er bij inwoners onduidelijkheid ontstaan over de stempassen voor de komende verkiezingen. Op de ‘gewone’ stempas staat aangegeven wat voor de betrokkene het dichtstbijzijnde stemlokaal is waar hij of zij kan gaan stemmen. Maar op de stempas die 70-plussers krijgen staat die vermelding niet.

Dat is overigens een landelijke maatregel waar de gemeente verder geen invloed op heeft.
De stempas voor de 70-plussers kan ook gebruikt worden om per brief te stemmen, maar uiteraard kunnen ook de 70-plussers ‘gewoon’ fysiek gaan stemmen.

Website

En dat kan op zoveel verschillende manieren en tijdstippen dat het voor de gemeente lastig is om dat voor iedereen direct helder en duidelijk te maken.
Op de website van de gemeente staat de informatie wel, maar niet iedereen kan daar even gemakkelijk mee uit de voeten.
Wel krijgen alle inwoners nog het bekende formulier waar alle partijen en kandidaten die meedoen aan de verkiezingen, op staan.
En op de achterzijde van dat enorme formulier staan ook alle stemlokalen en de tijden waarop die stemlokalen geopend zijn.
Op 17 maart zijn dat natuurlijk alle stemlokalen, maar ook op 15 en 16 maart zijn er, verspreid over Meierijstad, 8 stemlokalen waar dan al gestemd kan worden.

Drive in
En ook is er een drive-in mogelijkheid in de kernen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.
“En juist omdat het aantal mogelijkheden om te gaan stemmen nu zo enorm groot is, ook door die drive-mogelijkheden, konden we niet zoals bij eerdere verkiezingen aan iedereen persoonlijk kenbaar maken wat voor hem of haar het dichtstbijzijnde stemlokaal is”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Ook in het programma de 55 Plusshow van zondag 7 maart tussen 11.00 en 13.00 uur op OSR 920 Omroep Meierij wordt aandacht besteed aan dit onderwerp.