Vertel het de politie

MEIERIJSTAD – Politieagenten van het team Meierijstad zijn benieuwd wat de burgers van hen verwachten. Met als slogan: ‘U vraagt, Wij draaien’ nodigt men de inwoners via facebook uit om door te geven waar hun aandacht naar uit moet gaan. De eerste 2 dagen van de actie zitten erop. Donderdag 23 maart is de laatste dag om ideeën aan te dragen.

De politie kondigde de actie als volgt aan: “Het werkt in principe erg simpel. Om ons werk goed te kunnen doen zijn we onder andere afhankelijk van de ogen en oren in de wijken. Je kunt middels een reactie op deze post of een privébericht aangeven waar jij vindt dat wij deze dagen extra aandacht aan moeten besteden. Rijden ze erg hard door de straat? Heeft u last van hangjeugd? Parkeerproblemen in de wijk etc… Dan horen wij dit graag. Belangrijk: Graag duidelijk vermelden wat er speelt, waar dit speelt (straat+plaatsnaam) en hoelaat dit speelt. Zo kunnen wij het beste gaan acteren op jullie verzoeken. Wij proberen deze dagen aan zo veel mogelijk verzoeken gehoor te geven”.

Racebanen
Geldt dit ook voor hondenpoep? geeft de een als reactie. Rijgedrag rondom basisscholen schetst een ander als probleem. De Pastoor van Haarenstraat in Mariaheide is een racebaan. Net zoals de NCB-laan waar eveneens te hard wordt gereden. Zo vermeldt de facebookpagina nog eens 25 opmerkingen die naar de mening van de inwoners aandacht verdienen van de politie. Waaronder hangjeugd en controle van fietsverlichting.

Nu aandacht
Het zal voor de politie niet meevallen om op korte termijn aandacht te schenken aan alle (verkeers)overtredingen. "Toch proberen we dat nu wel te doen", zegt Romy van Gerwen van de politie Meierijstad. "We proberen op zoveel mogelijk plaatsen ons gezicht te laten zien. Dat doen we samen met de Boa's. Wij weten nu in elk geval wat er leeft. Waar we nu niet aan toekomen werken we later af".

De aankondiging van Politie Meierijstad
Fotograaf: Politie.nl