Verrassend bezoek voor Wim Ooijen en bewoonster hospice

SINT-OEDENRODE - Het leven in een hospice staat normaal gesproken veraf van de carnavalsstemming. Toch kwamen beide werelden zondagochtend 19 januari bij elkaar toen Prins Twan Pap d'n Urste met adjudant en zijn gevolg een bezoek bracht aan het Hospice in Sint-Oedenrode.

De reden voor zijn bezoek was om een laatste saluut te brengen aan Wim Ooijen, de prins van Papgat van 1980. Onder de klanken van het Papgatse lijflied Willem Papbuik kwam de grote delegatie het hospice binnen. De verraste Wim Ooijen was zichtbaar aangedaan door de serenade.

Ook Annie van den Nieuwenhof bewoont het Hospice. Zij had ook een link met de prins en adjudant. Zij stond jaren voor de klas op Basisschool Franciscus in Boskant en had hen beide in de klas gehad. Daar had ze het prinsenkoppel de eerste lessen geleerd en ze kon met trots naar haar oud-leerlingen kijken.

Na de serenade door de LepKpel werden Wim en Annie door de prins onderscheiden. Wim bedankte de aanwezigen voor hun komst en wenste iedereen een fijne carnaval.