Verras jouw moeder met muziek

MEIERIJSTAD –Zondag 14 mei is het moederdag. Verras jouw moeder bij ons in de 55 Plusshow met haar favoriete muzieknummer. Je mag haar voorkeur nu al doorgeven door een e-mail te sturen naar 55plusshow@omroepmeierij.nl Zondag bereik je ons hiervoor tijdens de uitzending tussen 11.00 en 13.00 uur via: ‘App de DJ’ in de Omroep Meierij App.

Tussen de muzieknummers door brengen we verslag uit van diverse activiteiten in Meierijstad. Pauline de L’Or is voor ons bij de Lentemarkt die in de tuin van het Sint Jozefklooster wordt gehouden. Dat heeft alles te maken met het evenement Schijndel UIT de Kunst dat tot en met 11 juni plaatsvindt. Creatieve hobbyisten zijn in de kloostertuin aanwezig om de door hen gemaakte kunstproducten aan het publiek te tonen. Of misschien wil je die wel kopen. Ook mensen die hobbymatig muziek maken of zingen zijn in de tuin aanwezig. Een gemêleerd gezelschap dus.

Opbrengst Goede Doelen Week
Er staat ook een onderwerp uit Sint-Oedenrode op ons lijstje. Omroep Meierij besteedde weken geleden al aandacht aan de start van de Goede Doelen Week. Honderden vrijwilligers gingen op pad om enveloppen met informatie bij de mensen thuis af te geven. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor alle goede doelen. Zaterdag is het D-Day en maakt de GDW-organisatie onder voorzitterschap van Ad de Gouw de opbrengst van deze actie bekend. De uitslag hoor je zondag in de 55 Plusshow.

Jubileum Rouw- en Trouwmevrouw
In het tweede uur besteden we aandacht aan de 2 jubilea die Anne-Mieke Post-Smetsers uit Veghel binnenkort viert. 20 Jaar als Uitvaartmevrouw en 25 jaar als Trouwmevrouw, zoals ze het zelf noemt. Dat feest viert Anne-Mieke op 10 en 11 juni met een Jubileumconcert waarbij ze zelf optreedt. Want ze kan ook nog goed zingen. Alle informatie hierover, bijvoorbeeld hoe je aan concertkaartjes komt, krijg je zondag te horen.

Woordkunstenaars
Gelukkig zijn onze vaste medewerkers niet in de rouw en blijven ze de 55 Plusshow trouw. Zoals Antoon Buiting die voor onze luisteraars weer een mooi Meierijs Verhaal door de luidspreker laat klinken. En wat te denken van Sonja van den Heuvel. Van haar horen we het nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad. Ook een woordkunstenaar van Schrijverscollectief Meierij meldt zich zondag tegen het einde van het eerste uur met het Gedicht van de Week. Dit keer in de persoon van Bob Kalkman. Voeg bij dit alles de muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 die onze muziekredacteur op de playlist zet, dan denken we de luisteraars daarmee weer 2 uurtjes aangenaam te vermaken. Maar zoals al eerder aangegeven: tijdens Moederdag mag je ook zelf een muzikale duit in het zakje doen.