Verras je moeder met een lied

MEIERIJSTAD – Programmamakers krijgen meerdere keren een verzoek om ruchtbaarheid te geven aan de start van een collecte. Nou kunnen we niet iedere inzameling uitgebreid in de 55 Plusshow behandelen. Maar aan de Goede Doelen Week besteden we altijd wel aandacht. Doorgaans krijgen we later ook te horen hoeveel een actie heeft opgebracht. Hoeveel de onlangs in Sint-Oedenrode gehouden Goede Doelen Week aan euro’s heeft opgeleverd is zaterdagmorgen op de Markt aldaar bekend gemaakt. Benieuwd? Wij ook. Daarom gingen we er voor een reportage naartoe en die hoor je zondag in onze uitzending.

In Schijndel heeft men het plan om na corona het 1 Ander Festival weer te organiseren. Om dat te realiseren zijn heel veel vrijwilligers nodig. En daar ontbreekt het op dit moment aan. De organisatie doet geen vergeefs beroep op de 55 Plusshow. We hebben Carl van der Pol beloofd dat hij een oproep mag doen. We hopen dat zijn noodkreet succes heeft.

Vijf jaar PBH
Vrijwilligers, je kunt ze niet missen. Ook niet bij het Pieter BrueghelHuis in Veghel dat volgende week vijf jaar bestaat. Van 15 t/m 20 mei staat het daar bol van de activiteiten. Met twee van hen, Mayke Sanders en Riet Velthausz, spraken we de afgelopen week over hun vrijwilligerswerkzaamheden bij dat PBH. Het schijnt daar, nee, het is daar volgens hen ontzettend leuk om er je vrije tijd door te brengen. Ze organiseren er van alles en Mayke en Riet proberen onze luisteraars hiervoor enthousiast te maken.

Dikke knie
Helaas moeten we ook een tegenvaller melden. Ronald van Venrooij heeft zijn 12 Provinciën Wandeltocht moeten staken. Een van zijn knieën weigert dienst. Ons plan was om Ronald, zo lang zijn wandeling duurde, verslag te laten doen over zijn tocht die geld op moest leveren voor de Maarten van der Weijden Foundation. Zondag horen we tot hoever hij met zijn wandeltocht is gekomen en wat zijn verdere plannen zijn.

Boekenwurm
Het goede nieuws is dat Antoon Buiting weer een Meierijs verhaal vertelt waarbij het venijn – zoals meestal bij deze rasverteller – in de staart zit. Bibliotheekmedewerkster Sonja van den Heuvel zat voor ons met haar neus in de boeken en Hans F Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij leest het Gedicht van de Week.

Verzoeknummers
En last but not least, zondag 8 mei is het moederdag. Wie zijn of haar moeder in de 55 Plusshow met een lied wil verrassen kan ons dat laten weten. Via App de DJ in de Omroep Meierij-app. Je mag ook een email sturen naar 55plusshow@omroepmeierij.nl