Verpleegkundige Anne: 'Ik voel me bevoorrecht' (video)

Als er genoeg vaccin is kan GGD in Veghel snel opschalen

VEGHEL – “Ik me voel bevoorrecht dat ik als één van de eersten gevaccineerd ben. Er zijn mensen die tegen mij zeggen: had ik maar in jouw schoenen gestaan.”

Verpleegkundige Anne van Peer was na het persmoment één van de eersten die een prik tegen het coronavirus kreeg toegediend. “Ik ken ook mensen die zeggen dat ze liever nog even wachten, maar ik ben vooral opgelucht,” aldus Anne van Peer.

De cirkel is rond

Behalve minister Hugo de Jonge waren er heel veel vertegenwoordigers op de priklocatie aan de Amert in Veghel. Onder hen Thérèse Claassen van GGD Hart voor Brabant. “Oost-Brabant is het zwaarst getroffen door het coronavirus. Daarom is dit ook de regio waar de vaccinatie is begonnen. Het is mooi dat de cirkel rond is en de uitweg uit de crisis ook hier begint”.

Wethouder Rik Compagne van Meierijstad: “Ik heb ook het gevoel dat de cirkel rond is. Het is hier begonnen laten we hier ook een einde maken aan deze ellende,” aldus Compagne.

Trots

Burgemeester Kees van Rooij onderstreepte dat de eerste priklocatie in Veghel er gekomen is dankzij de samenwerking van veel organisaties. “Dankzij die samenwerking heeft de GGD het gevoel er niet alleen voor te staan. Die gezamenlijke inzet van heel veel mensen in Meierijstad, daar ben ik als burgemeester trots op,” aldus Van Rooij.

Vandaag was er nog maar één prikstraat open in het voormalige distributiecentrum van Jumbo aan de Amert in Veghel. Als morgen alle hoogwaardigheidsbekleders en mediamensen weg zijn en er meer ruimte is gaan er veel meer straten open. Er zijn er twaalf. “Als er genoeg vaccins zijn kunnen wij heel snel opschalen,” aldus Thérèse Claassen van de GGD.