Verontruste Schijndelnaren vragen gemeente om bemiddeling in conflict dierenpark Veronica

SCHIJNDEL – Betrokkenen bij het Dierenpark Veronica in Schijndel hebben donderdag een petitie aangeboden aan burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad. Ze willen dat de gemeente gaat bemiddelen in conflict tussen het bestuur en beheerder Alex Bos.

Het bestuur van de Stichting Dier Mens Natuur Meierijstad, dat zes dierenparken in Meierijstad beheert, heeft de samenwerking met Bos verbroken. Volgens het bestuur liggen daaraan ten grondslag afspraken met betrekking tot houding, gedrag en communicatie.

Visies lopen uiteen

“Helaas hebben we in de afgelopen jaren en met name het laatste jaar moeten constateren dat de visies over beheer van een park van de Stichting en de heer Bos dermate uiteenlopen dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is”, zo meldde het bestuur.

Op Facebook reageerden honderden mensen verontwaardigd op het vertrek van Bos. Er werd ook een handtekeningenactie gestart om Alex Bos te behouden voor het dierenpark Veronica.

Zaak van het bestuur

Donderdag werden de handtekeningen met een petitie aangeboden aan burgemeester Van Rooij. Hij zei tijdens de raadsvergadering dat de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij het bestuur van het dierenpark ligt. Van Rooij bracht het de petitie desondanks onder de aandacht van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders omdat de indieners ervan de gemeente hebben gevraagd te bemiddelen.