Vernieuwde wandelroutes in het Hurkske

ERP - Op de parkeerplaats van de Boswachter in Erp onthulde wethouder wethouder Coby van der Pas van Meierijstad woensdagmiddag één van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes. Die lopen door recreatiegebied het Hurkske in Erp en Boerdonk en zijn tot stand gekomen in samenwerking met een aantal actieve wandelvrijwilligers en de dorpsraden.

Duidelijke informatie

De informatiepanelen die er al stonden zijn vervangen door panelen met de vernieuwde wandelroutes. Hierdoor krijgen de wandelaars duidelijke informatie over het gebied en welke routes en afstanden men kan lopen. Wethouder Van der Pas: “Steeds meer mensen ontdekken hoe mooi Meierijstad is. Het Hurkske is een van die vele mooie plekjes. En nu met deze toegankelijke wandelroutes en de duidelijke informatiepanelen is dit mooie plekje zeker het ontdekken waard.”

Rolstoel vriendelijk

Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes waarbij ommetje Het Hurkske rollator- en rolstoeltoegankelijk is aangelegd. Tot tevredenheid van René Jansen, Coördinator Werkgroep Veghel Toegankelijk Meierijstad. “Hierdoor kan iedereen ook daadwerkelijk dit ommetje volgen. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen”, aldus René Jansen. Er zijn verschillende afstanden door verkortingen in de route, zodat mensen een korte of lange wandeling kunnen maken (totale lengte 4,9 km) .

Trimbaan

Er is ook een ‘ommetje Boerdonk’. Deze wandeling start vanaf de parkeerplaats bij de Pastorie in Boerdonk is aangelegd op initiatief van dorpsraad Boerdonk (totale lengte is 4,5 km). De routes kruisen elkaar in het midden bij de Meerbosweg. Vanaf de parkeerplaats kunnen beide ommetjes gestart worden. Op het paneel is naast de ommetjesroutes ook de knooppuntenroute en de trimbaan ter hoogte van de Meerbosweg opgenomen. Naast het bord op de parkeerplaats van de Boswachter zijn er borden te vinden in Boerdonk op de parkeerplaats nabij Hotel Hart van Bourdonck en op de parkeerplaats aan de Meerbosweg. De routes zijn met de namen van het ommetje op de bewegwijzering aangeduid, evenals de verkorte routes. De bewegwijzering bestaat uit oranje bordjes.

Gratis routes

De overige ommetjes in Meierijstad zijn hetzelfde bewegwijzerd. De routefolders zijn (gratis) beschikbaar bij de VVV-punten in Veghel, Erp en Boerdonk, de nabijgelegen horecazaken en recreatieve bedrijven in het gebied.