Verlengde lockdown en sportscholen: “zorgen over gezondheid”

SCHIJNDEL - Leroy Venrooij heeft sinds anderhalf jaar een eigen sportschool in Schijndel, Next Workout Plan. Ook hij heeft zijn sportschool noodgedwongen moeten sluiten tijdens de tweede lockdown. Venrooij maakt zich zorgen over de gezondheid van mensen nu ze niet naar de sportschool kunnen.

De sluiting heeft niet alleen gevolgen voor Venrooij maar ook voor zijn klanten. Venrooij: “Aan de ene kant heb ik begrip voor de sluiting we moeten immers afstand houden. Maar er wel een verschil tussen grote sportscholen met dagelijks 200 klanten en de kleinere sportscholen. Daarin zouden ze wat meer nuances kunnen aanbrengen“.

Gezondheid
Venrooij ziet het als een belangrijke taak voor sportscholen om ervoor te zorgen dat mensen gezond blijven. “Sport en bewegen is juist in deze tijd erg belangrijk. Mensen werken nu veelal thuis. De lekkere dingen staan om de hoek. Voor de gezelligheid hoort daar ook een hapje een drankje bij. Mensen gaan automatisch wat meer eten en drinken waardoor die vijf kilo afvallen weer de andere kant op gaat”.

Overleven
Hoe overleef je deze lockdown? Venrooij: “Gelukkig heb ik een heel fijne huurbaas die meedenkt en mij ondersteunt. Ik hoop met het buitensporten aan de slag te blijven. Daarbij hoop ik dat ik van klanten een beetje de gunfactor krijg dat ze toch blijven komen. Laten we erop vertrouwen dat de lockdown niet lang meer duurt en dat de overheid inziet dat sportscholen belangrijk zijn voor de gezondheid van mensen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Misschien mogen we dan weer open onder een strikter beleid”.

Sportschool Next Workout Plan
Sportschool Next Workout Plan