Verkeersmarkt in ’t Spectrum

Veilig rijden met de scootmobiel is een van de thema's op de verkeersmarkt.

SCHIJNDEL – De Seniorenraad Meierijstad organiseert maandagmiddag 21 november van 14.00 tot 17.00 uur speciaal voor 55+-ers een gratis verkeersmarkt in en bij ’t Spectrum. Thema van de middag is ‘Veilig de weg op’. Er zijn kraampjes met informatie, maar ook praktische activiteiten en opfriscursussen. Op tijd reserveren voor de cursussen is gewenst, want alleen de eerste 240 aanmeldingen zijn verzekerd van een plek.

Opfriscursussen
Er zijn drie opfriscursussen: veilig de weg op met de auto, veilig rijden met de scootmobiel en veilig gebruik van de elektrische fiets. Op het buitenterrein van ’t Spectrum kan iedereen iets leren van de praktijkvoorbeelden. Zo is te zien hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen eigenlijk is, hoe je veilig langs landbouwwerktuigen fietst en hoe goed en veilig inparkeert met de caravan. Voor deze praktijkvoorbeelden is aanmelden niet nodig.

Informatiemarkt
Ook voor de informatiemarkt in ’t Spectrum is aanmelden niet nodig. Bij verschillende kramen is informatie te krijgen oer onder meer veilig rijden met de elektrische fiets, het dragen van ietshelmen. het verlengen van je rijbewijs en het opfrissen van je verkeerskennis.

Opgeven voor de opfriscursussen kan via tonkremers@hetnet.nl of via 06-43115350.