Verhalen over beken gezocht

MEIERIJSTAD – Veel mensen (her)ontdekken in deze tijd de natuur dicht bij huis. De Veghelse stadsdichter Rick Terwindt laat zich elke week inspireren door het landschap. Maar het Van Gogh Nationaal Park daagt iedereen uit zijn verhaal bij een Brabantse beek te delen.

Brabantse beken

De Brabantse beken spelen een belangrijk rol in de Landschapstriënnale die dit jaar in onze regio zou zijn. Door de corona-uitbraak is dit evenement verplaatst naar 2021. Belangrijk doel van de triënnale is om een discussie te voeren over het landschap. Dat gebeurt aan de hand van tien thema’s, waar de Brabantse Beken er een van is.

Verhalen vertellen

Beken spelen een belangrijke rol in Meierijstad. Niet alleen in natuurbeheer, maar ook in natuurbeleving van mensen. Juist dat moet tijdens de landschapstriënnale zichtbaar worden. Daarom roept de organisatie mensen op om hun persoonlijke verhaal over ‘hun’ beek te delen. Op de website staat hiervoor een speciaal invulformulier. Liever lezen of luisteren dan schrijven? Dat kan natuurlijk ook. De eerste verhalen zijn al verschenen.