Vereniging Vincentius overhandigt cheque van 5000 euro aan Stichting Huifbed De Meierij (video)

ROSMALEN - Vereniging Vincentius heeft dinsdag een cheque van 5000 euro overhandigd aan Stichting Huifbed De Meierij. Het bedrag is opgehaald met een speelgoedbeurs bij het Sint Janslyceum in Den Bosch. Vereniging Vincentius toont daarmee haar waardering voor de stichting. ‘’Van vrijwilligers, voor vrijwilligers’’, dat zijn de mooie woorden die worden gesproken tijdens de overdracht van deze waardecheque. Er wordt nog goed nagedacht over de bestemming van dit schitterende bedrag.

Stichting Huifbed De Meierij is een stichting die zich inzet voor mensen met een ernstige verstandelijke dan wel fysieke beperking. Dit doen zij door middel van het huifbed rijden. Huifbed rijden is een bijzondere manier van huifkar rijden waarbij deelnemers liggen op een canvasdoek onder een huif op de ruggen van 2 paarden. Hierdoor komen zij in contact met de paarden en dit is goed voor zowel de fysieke als mentale ontspanning van de deelnemer.
Het huifbed rijden gebeurt op het terrein van Cello, locatie de Binckhorst. Dit gebeurt driemaal in de week, waarbij deelnemers uit heel Nederland komen om te genieten van deze ervaring. De huifbedden zijn zelf gebouwd door de vrijwilligers en worden ook bestuurd door vrijwillige menners. De stichting heeft zo’n twaalf menners die de vier Shetlanders en twee Tinkers met veel liefde besturen.

Vereniging Vincentius
De opbrengst van de speelgoedbeurs wordt besteed aan verschillende projecten voor kinderen in Den Bosch en omgeving. ‘’Middels deze overhandiging aan Stichting Huifbed De Meierij laten we ook echt zien wat er met de opbrengst gebeurt’’, stelt Nelleke Maas, een vrijwilliger van de Speelgoedbeurs.

25-jarig jubileum
De Stichting Huifbed De Meierij bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt gevierd in het weekend van 14 en 15 juni. Dat zal gebeuren met een feestelijke bijeenkomst voor genodigden en een open dag voor belangstellenden.

Van mediapartner, Dtv Nieuws