Verdachte brandstichting Veghel aangehouden

VEGHEL - In Veghel heeft de politie zondag een 22-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van brandstichting. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere brandstichtingen. De afgelopen weken is er meerdere keren sprake geweest van brandstichting in Veghel, zo meldt de politie. Vrijdag 4 juni werd er brand gesticht in een achtertuin van een woning aan de Zwaluwendonk. Die brand werd ’s nachts rond 02.00 uur ontdekt.

Mei Op 21 mei werd er ’s avonds rond 22.45 uur een caravan in brand gestoken aan de Patrijsdonk. Door snel ingrijpen van een buurtbewoner kon de brand snel geblust worden en grote schade worde n voorkomen. Iets later die avond werd aan de Meeuwdonk melding gemaakt van brandstichting bij een caravan, maar ook daar kon door snel optreden de schade worden voorkomen. Op 11 mei was er sprake van brandstichting aan de Gruttodonk waar afval in brand werd gestoken. En een dag eerder was er al brand gesticht bij een schutting aan de Kievitdonk.
 
Aanhouding
Door de politie in Veghel en districtsrecherche in Den Bosch werd een opsporingsonderzoek naar de brandstichtingen gestart. O.a. het horen van getuigen en het uitkijken van camerabeelden leidde naar de 22-jarige Veghelaar die zondagochtend in zijn woning werd aangehouden. Na de aanhouding deed de recherche ook onderzoek in de woning van de man. Naast de brandstichtingen wordt de man ook verdacht van verduistering in dienstverband.
 
Ernstig
“Brandstichting is een ernstig vergrijp en kan veel grotere gevolgen hebben als zo’n brand zich uitbreid naar bijvoorbeeld een woning”, zo meldt de politie op twitter. “Je kan echt mensenlevens in gevaar brengen. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als zo’n brand niet op tijd wordt geblust. Wat de aanleidingen van de brandstichtingen zijn geweest is vooralsnog niet duidelijk en dat is nog onderwerp van het onderzoek.”
 
De verdachte wordt zondag uitgebreid verhoord.