Veiligheidsregio gaat ontheffing voor theaters opnieuw overwegen

VEGHEL - Burgemeester Mikkers van Den Bosch gaat als voorzitter van de Veiligheidsregio Noordoost Brabant dit weekend opnieuw bekijken of voor een aantal theaters ontheffing kan worden verleend voor het maximum aantal van 30 bezoekers per voorstelling.

Dat is besloten na overleg vandaag tussen de directeuren van de grotere podia in Noordoost Brabant en een aantal wethouders met die Veiligheidsregio.

“Het was een open en goed gesprek met begrip voor elkaar standpunten”, aldus directeur Harry Vermeulen van de Blauwe Kei in Veghel. “Er zijn absoluut geen toezeggingen gedaan, maar ik ben toch hoopvol gestemd dat er een set van criteria kan worden opgesteld waaraan voldaan zou moeten worden om zo’n ontheffing te krijgen”, aldus Vermeulen.

Volgens hem zal daarbij ook worden meegenomen dat geprobeerd moet worden om het aantal reisbewegingen te beperken en dat een regionale spreiding van theaters waar wel voorstellingen met meer dan 30 personen mogen plaatsvinden dus van belang is.

Vermeulen verwacht dat er maandag meer duidelijkheid zal komen over wat er wel of niet mogelijk wordt.

De try-out voorstelling van Guido Weijers zaterdagavond in de Blauwe Kei in Veghel gaat niet door. Er wordt nog geprobeerd om een andere datum voor die voorstelling te plannen.