Veghelse Zuster ‘Ster op het doek’ tijdens Nacht van de Noordkade 2023

VEGHEL - Zuster Ludwina van de Zusters Franciscanessen is vrijdag 27 januari het stralende middelpunt bij Sterren op het Doek. Tijdens de 6e editie van de Nacht van de Noordkade portretteren enkele kunstenaars de Gast-ster op doek.

Vanaf 19.30 uur zitten de kunstenaars klaar in de beeldhouwwerkplaats. Daar neemt Zuster Ludwina plaats om vanuit verschillende perspectieven en met verschillende teken- en schildertechnieken te worden ‘vereeuwigd’ op doek. Zuster Ludwina is vereerd met de uitnodiging om als Gast-Ster te fungeren. In de 179 jaar dat de Congregatie van de Zusters Franciscanessen bestaat is dit volgens haar nog nooit voorgekomen.

Presentatie volgt later
Het publiek kan de verrichtingen wederom live volgen. Ook dit keer is het een interactieve sessie, waarbij Zuster Ludwina en de kunstenaars worden geïnterviewd door Hans Fassbender. Na de eerste schetsen die deze avond worden gemaakt, krijgen de kunstenaars de komende weken de tijd om verder te werken aan hun portret. Binnenkort wordt er een moment geprikt waarop de werken worden gepresenteerd en mag Zuster Ludwina haar favoriet uitkiezen. Burgemeester Kees van Rooij en Kitty van Eerd zaten tijdens voorgaande edities van de Nacht van de Noordkade al eens op de stoel tijdens Sterren op het Doek.

Programma en timetable
Toegang tot de Nacht van de Noordkade is gratis, met uitzondering van de theatervoorstellingen van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Kijk voor het hele programma en de timetable op www.noordkade-veghel.nl en voor meer info over Phoenix Cultuur op www.phoenixcultuur.nl.

Zuster Ludwina