Veghelse oprichter Thijs Swinkels verkoopt Brownies & downieS keten aan Albron

VEGHEL – Brownies & downieS, de succesvolle keten van restaurants waar vooral medewerkers met een beperking de hoofdrol spelen en die 10 jaar geleden in Veghel werd opgericht, wordt verkocht aan Albron.

Oprichter Thijs Swinkels stelt dat het tijd is voor een nieuwe stap in zijn leven en zegt dat Albron, een grote foodservice speler in Nederland, een organisatie is met een rijke historie van ondernemen vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Alle 54 (franchise) vestigingen van Brownies & downieS worden overgenomen door Albron en alle ruim 1000 medewerkers behouden hun baan.

Trots
Thijs Swinkels is trots op wat er uiteindelijk van zijn idee is geworden: “De ervaringen tijdens mijn stage in het speciaal onderwijs wilde ik combineren met mijn liefde voor horeca. Dat werd Brownies&downieS. Nu het bedrijf staat als een huis, zijn er andere ideeën waarmee ik aan de slag wil.” Swinkels kwam op zijn zoektocht naar geschikte overnamepartners uit bij Albron.
Swinkels: “Albron laat al meer dan een eeuw haar sociale gezicht zien. Ze geven graag iedereen een kans om te groeien in gastvrijheid. Albron voelt ook een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en vult die heel concreet in. Op terreinen zoals duurzaamheid en gezondheid lopen ze voorop. Daarnaast zijn ze echt succesvol in het ontwikkelen en runnen van sterke foodconcepten. Ik weet zeker dat de toekomst van Brownies&downieS bij Albron in meer dan goede handen is”, aldus Swinkels

Juiste partij
“Ik ben dan ook van mening dat met Albron de juiste partij is gevonden om nog meer bijzondere medewerkers aan het werk te krijgen, waardoor onze sociale impact op onze de maatschappij nog groter wordt!’’.
Brownies & downieS heeft in Meierijstad één vestiging, in de blibliotheek in Veghel.
En uiteraard het hoofdkantoor van de organisatie dat aan de Noordkade zit en waar ook recentelijk de eigen Brownies & downieS Academy werd opgericht. En ook dat komt nu dus in handen van Albron.
De vestiging in Sint-Oedenrode werd al eerder afgestoten.
Foto : Jan de Jong