Veghelse Figaro in finale Ouderen Song Festival

VEGHEL – Hein Remmers heeft zich geplaatst voor de finale van het Ouderen Song Festival (OSF). De 71-jarige bas-bariton die nu 3,5 jaar in Veghel woont, is op 11 december één van de 15 finalisten in het nieuwe De La Mar Theater in Amsterdam. Met het nummer Largo Al Factotum uit de Barbier van Sevilla probeert hij hoge ogen te gooien voor de vakjury.

In aanloop naar de finale mag iedereen ook zijn of haar stem via www.ouderensongfestival.nl uitbrengen op één van de deelnemers. De finalist die de meeste stemmen krijgt, wint daarmee de internetprijs. Zondag 27 november geeft Hein Remmers tekst en uitleg hierover in het senioren radioprogramma de 55 Plusshow dat van 11.00 tot 13.00 uur wordt uitgezonden op Omroep Meierij.

Optreden voor 300 ouderen
De weg naar de finale begon voor Hein Remmers op 8 oktober jongstleden tijdens een voorronde in Vlissingen. Hein had nog niet eerder meegedaan aan het OSF, toen een bevriende zanger hem attendeerde op dit zangconcours voor 55 Plussers. Na een eerste optreden in Vlissingen voor een zaal met 300 ouderen met het door Gioachino Rossini gecomponeerde Largo al factotum was hij een van de vier kandidaten die door de vakjury werden doorgelaten naar de volgende ronde. Daarnaast ontving hij uit handen van de publieksjury de publieksprijs.

Mede finalist
Ook tijdens de daarop volgende prefinale in De Lievekamp in Oss op 23 oktober wist Remmers de vakjury te overtuigen. Met als resultaat een plaats in de Grande Finale in het hoofdstedelijke De La Mar. Saillant detail; de bevriende zanger Berry Reijnen die hem op het OSF attendeerde is op 11 december 2023 één van zijn medefinalisten. In totaal probeerden 168 oudere zangers een finaleplaats te bereiken.

Meer dan 50 rollen
Hein Remmers stond 40 jaar als docent middelbaar onderwijs voor de klas. In die tijd was hij al verbonden aan operagezelschappen. Het zingen zat hem als het ware in het bloed. Na zijn vervroegde pensionering ging hij aan de slag bij diverse nationale en internationale operagezelschappen. Hein heeft ondertussen meer dan 50 rollen op zijn naam staan. Maar de gedreven zanger vindt het wel jammer dat er steeds minder operakoren zijn. “Ik blijf echter mijn stem goed onderhouden want opera is mijn lust en mijn leven. Ik probeer tijdens de finale in Amsterdam zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus Remmers. Bovendien zou hij het ontzettend fijn vinden als Veghelaren hem met een internetstem willen steunen.

Livestream naar finale
Het is overigens mogelijk om Hein Remmers live aan het werk te zien en te horen tijdens de Grande Finale in Amsterdam. Willemijn Ploem van het OSF laat desgevraagd weten dat de finale op 11 december via een livestream is te volgen. De link naar de livestream deelt men tegen die tijd via de website www.ouderensongfestival.nl Inmiddels is van iedere finalist tijdens de préfinale een apart finalistenfilmpje gemaakt. Hein Remmers zie je via bijgaande link en hieronder alvast in actie. De overige kandidaten kun je hier zien.

Operazanger Hein Remmers
Fotograaf: Familie archief