Veghels pokertalent in finale Open Nederlands Kampioenschap (video)

VEGHEL – Aanstormend pokertalent Jochem Hanssen speelt komend weekend de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP). De 18-jarige Veghelaar wist de voorrondes in Haps en Afferden te winnen. Toch legt hij zichzelf zeker geen hoge verwachtingen op.

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker kent een grote reeks voorrondes die over heel Nederland gespeeld worden. De winnaars van deze voorrondes treffen elkaar in de finale, die over twee dagen gespeeld wordt. Het deelnemersveld wordt aangevuld met spelers die dicht bij voorrondewinst zaten en via de halve finales alsnog doorstromen naar de grote finale. “Er zullen zo’n 400 spelers aanwezig zijn”, vertelt Hanssen. Als winnaar van twee voorrondes, mag Hanssen zich beschouwen als een kanshebber. Toch vindt hij het bereiken van de finale al een prestatie waar hij met trots op terugkijkt: “Ik ben blij dat ik het al zo ver heb geschopt. Tijdens de finale wil ik vooral genieten van de ervaring.”

De finale zal gespeeld worden op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Spelers die na zaterdag nog ‘chips’ over hebben, mogen aanschuiven om op dag 2 voor de overwinning te spelen. Stiekem hoopt Hanssen dat hij de finaletafel weet te halen: “Als ik dag 2 zou bereiken, zou ik dat al top vinden. Mocht ik de finaletafel bereiken, dan kan ik mijn geluk al helemaal niet meer op.” Maar om die finaletafel te bereiken, zal het Veghelse pokertalent bijna het hele deelnemersveld achter zich moeten houden. Hij hoopt dat te doen door zijn tegenstanders te lezen en op de juiste momenten toe te slaan: “Wanneer spelers agressief spelen, heb ik vaak snel door wanneer ze bluffen en wanneer niet. Door op de juiste momenten mee te gaan, kan ik mezelf een goede positie verschaffen. Je moet geen ‘nit’ (een hele zuinige speler) zijn.”

De finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker is live te volgen via het YouTube-kanaal van ONK Poker.