Veghel zamelt hulpgoederen in voor slachtoffers aardbeving Marokko (video)

VEGHEL - Het begon heel klein, de inzamelingsactie van de Veghelse Lamia Zarradouni-Ouahmar en Imane Abbassi voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Zij zouden wat spulletjes inzamelen en zelf naar Den Bosch brengen. Maar via mond op mond reclame en hun sociale netwerk is de opbrengst zoveel geworden dat er een loods mee wordt gevuld.

Veel kleding
Donderdag was de derde avond dat er spullen konden worden ingeleverd op het adres van beide dames. En dat gebeurde in grote getale. Lamia: “We hebben heel veel kleding gekregen, ook schoenen, werkpakken, helmen en tenten. Waar nu echt behoefte aan is zijn tenten, rolstoelen en krukken voor mensen die bijvoorbeeld een been hebben gebroken.” Komend weekend gaan de ingezamelde spullen met een vrachtwagen naar het verzamelpunt in Den Bosch vanwaar het naar Marokko wordt vervoerd.

Financiële hulp

De inzamelingsactie houdt niet op na vandaag. Er kunnen nog steeds hulpgoederen worden aangeleverd. Daarnaast is ook financiële hulp mogelijk. Lemja en Imenne hebben daarvoor een tikkie geopend dat is te vinden op hun Instagram en Facebook account .

Inzamelingsactie voor slachtoffers van aardbeving Marokko
Fotograaf: Jan van Oort
Veel kleding voor slachtoffers aardbeving Marokko
Fotograaf: Jan van Oort
Scan deze QR-code voor donatie aan hulpactie voor slachtoffers aardbeving Marokko