Veghel voor twee dagen internationale hoofdstad tegen voedselverspilling (video)

VEGHEL - Op 18 en 19 juni komen ongeveer 400 deelnemers uit ruim 30 verschillende landen bijeen op de Noordkade voor de conferentie ‘Halving Food Waste in Europe’. Het doel van de bijeenkomst is om inspiratie op te doen en samenwerkingsverbanden te creëren.

Toine Timmermans, directeur van stichting ‘Samen tegen voedselverspilling’, dat de conventie organiseert, laat weten blij te zijn met de opkomst. “Het is mooi om te zien dat er zoveel bedrijven, zowel lokaal als internationaal, zo druk bezig zijn met het verminderen van voedselverspilling.”

Tijdens de eerste dag kregen de aanwezigen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën te delen. Daarnaast waren er een aantal presentaties, waarin bedrijven hun ervaringen deelden en vertelden wat er gedaan kan worden om het gezamenlijke doel – het halveren van de totale voedselverspilling in Europa – te bereiken.

De tweede dag staat in het teken van de lokale bedrijven. De 400 aanwezigen gaan dan door middel van een busrit langs 21 bedrijven in de buurt. Zij krijgen dan een ‘kijkje in de keuken’. Ook dit is een manier om inspiratie op te doen.