Veghel krijgt een spellenwinkel

VEGHEL – In Veghel opent woensdag 11 november om elf minuten over elf Wil’m Spellen de deuren van een speciaalzaak op het gebied van gezelschapsspellen en puzzels. De winkel is aan de Molenwieken.

De zaak is gelegen pal naast de andere winkel van ondernemer Willem Arts: Platenzaak Wil’m. Daar was ook al een assortiment gezelschapsspellen te vinden. Hiervoor komen bezoekers uit een grote regio speciaal naar Veghel. Vanwege die toestroom is er nu een aparte ruimte voor de spellenzaak.

Waar steeds meer winkels sluiten omdat ze iet meer kunnen opboksen tegen onlineshops, opent Arts een fysieke winkel:,,Als ondernemer zoek je altijd naar mogelijkheden en luister je goed naar je klanten. Met de feestdagen voor de boeg verwachten we in de platenzaak zoveel klanten dat deze vanwege de coronabeperkingen niet goed of tijdig geholpen kunnen worden. Dat willen we natuurlijk niet. En met de toenemende vraag naar bordspellen leek het ons goed om de mogelijkheden voor onze klanten letterlijk te verruimen.”.

In de winkel is straks niet alleen een speeltafel te vinden waar je als klanten vrijblijvend een nieuw spel uit kunt proberen en om uitleg vragen, maar er komt ook nog een echte ‘gameroom’ waar liefhebbers van ‘big games’ hun hart kunnen ophalen.”

Willem en zoon Maarten Arts die de winkel gaat runnen