Veghel gaat zondag 5 november weer ‘hollen vur goei krollen’

Negende editie Krollenloop uitverkocht

VEGHEL - De negende editie van de Krollenloop is uitverkocht. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het hardloopevent zijn er, vóórdat zondag het eerste startschot klinkt, géén startnummers meer verkrijgbaar. Zo’n 1.500 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de lekkerste loop van Brabant. Veghel gaat dus massaal ‘hollen vur goei krollen’. Er zijn enkel nog startnummers beschikbaar voor de twee Kidsruns.

Op de populaire 5 km. verschijnen bijna 500 deelnemers aan de start. Voor de langste afstand, de Ten Miles (16,1 km.) schreven zich meer dan 200 lopers in. Afgelopen dagen gingen ook de laatste startnummers voor de 10 km. als zoete broodjes over de toonbank. Met 350 aanmeldingen is ook deze afstand vol.

Opbrengst voor Voedselbank

De meeropbrengst van de Krollenloop is bestemd voor de Voedselbank en wordt ingezet om plaatsgenoten, die het financieel minder goed hebben de mogelijkheid te geven om te bewegen. “We betalen dan bijvoorbeeld de sportschoenen of het -tenue van een kind dat wil gaan sporten. Of we kijken of we voor iemand een jaar lang het lidmaatschap van een sportclub kunnen betalen”, licht voorzitter Jacomijne Driessen toe. “Dit gebeurt uiteraard anoniem en in overleg met de Voedselbank en de verantwoordelijke instanties.”

Meer informatie is te vinden op www.krollenloop.nl

Negende editie Krollenloop uitverkocht
Fotograaf: Krollenloop