Veghel gaat belijning Taylorbrug opnieuw aanpassen

VEGHEL – De Maxwell Taylorbrug in Veghel, de brug over de Zuid Willemsvaart bij Veghel, gaat opnieuw een weekend dicht voor nieuwe aanpassingen. De vorig jaar aangebrachte nieuwe belijning is in de praktijk geen succes gebleken en zal nu opnieuw worden aangepast.

Vorig jaar zomer is de brug, die zowel belangrijk is voor het verkeer van en naar Veghel als naar industrieterrein De Dubbelen, bijna 4 weken dicht geweest vanwege groot onderhoud dat door Dura Vermeer, in opdracht van Rijkswaterstaat, is uitgevoerd.
Hoewel toen verwacht werd dat de afsluiting van de zeer drukke route naar Veghel Zuid grote verkeersproblemen met zich mee zou brengen, is de overlast toen toch flink meegevallen.
En ook het onderhoudswerk zelf viel mee want de Taylorbrug kon sneller weer in gebruik worden genomen dan was voorzien.
De afsluiting van de brug werd ook gebruikt om de invoeg-belijning aan te passen, maar dat is inmiddels geen succes gebleken.

Ongelukken
Er zijn het afgelopen jaar veel ongelukken en bijna-ongelukken gebeurd omdat de nieuwe manier van invoegen voor veel weggebruikers onduidelijk bleek.
En ook de leuning tussen het fietspad en de rijbaan raakte beschadigd en dat bleek weer een extra gevaar voor de fietsers.
De gemeente heeft daarom besloten om de wegmarkering en de belijning opnieuw aan te passen en ook wordt dan gelijk de fietsleuning weer gerepareerd.
De Taylorbrug zal voor deze werkzaamheden voor alle verkeer worden afgesloten van zaterdag 06 juli om 06.00 ’s morgens tot zondagmiddag 07 juli 16.00 uur.
Omrijden kan dan via de N279 (de weg langs het kanaal) en de A50. Of via de N279 en de Keldonksebrug.