Veelzijdige onderwerpen in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Wie ooit droomde nog eens met krachtige slagen in een roeiboot over de Zuid Willemsvaart te varen kan deze wens werkelijkheid laten worden. Nieuwbakken roeivereniging De Meierij houdt zondag 17 september een open dag. In de uitzending van de 55 Plusshow van zondagmorgen geeft Gloria Mommersteeg tekst en uitleg hoe je een plaatsje in zo’n wedstrijdboot kunt bemachtigen.

Seniorenverkeersmarkt
Is het eerste onderwerp bestemd voor oud én jong, in het tweede item spreken we speciaal de oudere luisteraars aan om vrijdag 22 september de seniorenverkeersmarkt in Veghel te bezoeken. Met allerlei (nieuwe) wetenswaardigheden op verkeersgebied. Gerard Gosselink en John Zijlmans van de organiserende Seniorenraad Meierijstad komen er speciaal voor naar de studio. Mocht je overigens nu al zin hebben om bij de verkeersmarkt je licht op te steken dan is hier het emailadres om je op te geven. info.verkeersmarkt@veghel.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen je komt. Telefonisch aanmelden kan via 06-49416520.

Concert bij de Eerdse molen
Vorige week zondag kon je in onze show horen over de herdenking Market Garden in Veghel. Na Sint-Oedenrode zondagmorgen is er zondagavond ook nog een bijeenkomst bij het Geronimo-monument in Eerde. Het verloop van deze herdenking horen we van Ad van der Laar van Airbornecomité Eerde. De 101st Airborne Division Band geeft na de herdenkingsbijeenkomst een concert bij de Antoniusmolen.

Wereld Alzheimerdag in De Watersteeg
Met Bianca van der Stappen van Team Welzijn bij De Watersteeg besteden we nogmaals aandacht aan Wereld Alzheimerdag op donderdag 21 september. In dit verpleeghuiskan men nog wel enkele vrijwilligers gebruiken. Iets voor jou?

Schrijverscollectief Meierij
Wie hoor je zondag nog meer? Dat zijn dichter Louis van Londen namens Schrijverscollectief Meierij, Sonja van den Heuvel met nieuws uit de bibliotheek en onze vaste Meierijse verhalenverteller Antoon Buiting. Tussendoor draaien wij muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Te horen via 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij.