Veel vermaak voor deelnemers aan Veghel in Hout

VEGHEL – Na 2 dagen hutten bouwen is het bij Veghel in Hout tijd voor ontspanning. De circa 1000 deelnemertjes werden woensdagmorgen bij binnenkomst van het bouwdorp in het Julianapark verrast met diverse attracties, waaronder 2 kermisattracties. Wat te denken van een rondje in de draaimolen of in de rups. “Nog een keer, nog een keer”, schalmde meerdere keren over het terrein als ze tot stilstand kwamen.

Ook Luuk’s Poppentheater had aan belangstelling niet te klagen. Zeker niet bij de jongste Bouwdorpers die enthousiast roepend de heks in een val moesten lokken. Daarbij op een afstandje gadegeslagen door ouders die natuurlijk wilden weten met hoeveel plezier hun kroost ook deze dag weer naar het Julianapark waren getogen om dag 3 van Veghel in Hout mee te maken. Behalve het theater waren er ook diverse luchtkussenattracties om in te spelen of doorheen te kruipen. Lukte het niet direct, dan was er altijd wel een bereidwillige jonge vrijwilliger om een zetje te geven.

Zelf een muurtje metselen
En het Bouwdorp zou het Bouwdorp niet zijn als je naast 2 dagen timmerwerk aan je eigen hut ook mag proeven aan het echte metselwerk. Medewerkers van bouwbedrijf Van de Ven hadden hiervoor profielen gesteld. Speciekuipen, truifels en ander gereedschap stonden en lagen klaar en de nodige stenen om zelf een muurtje te bouwen ontbraken niet. Met deskundig advies en onder het toeziend oog van de echte bouwers konden de kinderen zelf aan de slag.

Spel maakt hongerig
En van al dat spelen en muurtjes metselen krijg je natuurlijk honger. Ook voor de inwendige mens wordt bij Veghel in Hout goed gezorgd. Er werden pannenkoeken gebakken en als een geoliede machine gingen tegen inlevering van een knip in de deelnemerskaart de broodjes met worst over de toonbank.

Nog nauwelijks timmergeluiden
En hoe was de situatie op het terrein waar de hutten staan? Daar waren de timmergeluiden bijna niet meer te horen. Vlaggen en andere kleurrijke versieringen waren aangebracht. Een aantal kinderen zat al in de zelfgebouwde hut te kletsen of te eten. Er waren er zelfs bij die de ouders al op de koffie hadden. Veghel in Hout gaat donderdag de vierde dag in. Een spannende dag voor de kinderen die ’s-avonds in hun ingesealde hut blijven slapen. De openingstijden van het Bouwdorp zijn dan aangepast. Van 09.30 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 22.30 uur