Veel steun op Facebook voor beheerder dierenpark Veronica Schijndel

SCHIJNDEL - Op facebook hebben inmiddels meer dan 750 mensen gereageerd op de handtekeningenactie die is gestart om ervoor te zorgen dat Alex Bos beheerder blijft op het Dierenpark Veronica in Schijndel.

De handtekeningenactie is overigens niet gestart door Steffie van Houtum, zoals wij gisteren meldden, maar door Arjan van Doleweerd.

Het bestuur van de Stichting Dier Mens Natuur Meierijstad, dat over het beheer van 6 dierenparken in Meierijstad gaat, waaronder dus Veronica, ontkent overigens dat de samenwerking met Alex Bos is verbroken vanwege onenigheid over de manier waarop met klachten over geluid- en stankoverlast zou moeten worden omgegaan. Volgens het bestuur gaat het over afspraken met betrekking tot houding, gedrag en communicatie.

Reacties

“Helaas hebben we in de afgelopen jaren en met name het laatste jaar moeten constateren dat de visies over beheer van een park van de Stichting en de heer A. Bos dermate uiteenlopen dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is”, zo meldt het bestuur.

Alex Bos zegt dat de klachten en de manier waarop daar mee om wordt gegaan wel degelijk de aanleiding zijn voor de nu ontstane situatie die hij als “meer dan een shit situatie” beschrijft. “Het zit me heel erg hoog en ik wil best erkennen dat er over en weer dingen mis zijn gegaan maar ik hoop toch heel erg weer als beheerder verder te kunnen”.

En dat hoopt ook Arjan van Doleweerd die de petitie op facebook is gestart. “Ik weet wat Alex allemaal heeft gedaan en vind het gek dat hij vorig jaar nog een lintje gekregen heeft voor al het vrijwilligerswerk en nu aan de kant wordt gezet”.

Van Doleweerd wil de steunbetuigingen die op facebook zijn binnengekomen aan het gemeentebestuur gaan aanbieden en hoopt dat er dan een bemiddelingspoging zal komen.