Veel sport en een rondleiding door de nieuwe bieb in de 55 Plusshow

Iedere zondag van 11.00 tot 13.00 uur

MEIERIJSTAD – Handboogschieten is geen sport die volle stadions trekt. Toch zijn er veel Brabanders die deze concentratiesport beoefenen. En niet zonder succes. Neem de in Heeswijk-Dinther geboren Sjef van den Berg. Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behaalde hij een vierde plaats. En hij boekte in het verleden al meer (inter)nationale successen. We hadden hem verwacht bij het Nederlands Kampioenschap dat op de buitenbanen van handboogvereniging Landmans Unie in Schijndel wordt gehouden. De 55 Plusshow maakte er een reportage die zondag 4 juli tussen 11.00 en 13.00 uur in onze uitzending is te horen.

Rooi fietst
Op sportief gebied zitten ze in Sint-Oedenrode ook niet stil. Voor de tiende keer in successie gaat daar over enkele weken het evenement Rooi Fietst van start. Na alle corona-ellende staan vooral de ouderen onder ons weer te popelen om aan deze populaire fietstocht door de groene regio mee te doen. Alle ins en outs komen aan bod tijdens het gesprek met Rien Voets, de voorzitter van het jubilerende fietsevenement.

Nieuwe bibliotheek in Schijndel opent deuren
Na maanden van verbouwing en verhuizingen zwaaien maandag 5 juli om 14.00 uur de deuren open van de nieuwe bibliotheek in Schijndel. Natasja de Groot en haar medewerkers zijn maar wat trots op het nieuwe onderkomen voor lezend Schijndel, dat in het oude gemeentehuis op de Markt is ondergebracht. Je kunt er uren doorbrengen op de drie niveau’s die de bibliotheek telt. Hoe wij dat weten? Omdat de 55 Plusshow alvast een rondleiding kreeg van Natasja die daar enthousiast over vertelt. Ze stelt ook twee toegangskaarten gratis ter beschikking voor de lezing van Isa Hoes, die tijdens de openingsweek naar de bibliotheek komt. Wie daarop kans wil maken moet zondag zeker luisteren.

Communiceren vroeger en nu
Sonja van den Heuvel vertelt het overige nieuws uit de bibliotheken en geeft ook nog enkele boekentips. In zijn Meierijs Verhaal legt Antoon Buiting haarfijn het verschil uit over het communiceren met elkaar van vroeger en nu. Louis van Londen is namens Schrijverscollectief Meierij aan de beurt om zijn Gedicht van de Week voor te dragen.

De 55 Plusshow wordt zondag tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden op OSR920 Omroep Meierij. Op 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij