Veel lokale cultuur bij Omroep Meierij TV tijdens kerstdagen

MEIERIJSTAD – Het wordt een bizarre kerst. Nederland zit in een lockdown en we mogen maar een paar mensen thuis ontvangen. Voor veel mensen gaat de stille nacht misschien wel over in twee stille dagen. Omroep Meierij heeft alles uit de kast getrokken om een aantal mooie lokale programma’s te presenteren die hopelijk voor wat afleiding zorgen.

De meeste programma’s beginnen na onze nieuwsuitzending RondOM, dat wil zegen ongeveer een kwartier na het hele uur en ze worden steeds herhaald.

Silvesterconcert

Omdat het jaarlijkse Silvesterconcert van Fanfare Nos Jungit Apollo uit Sint Oedenrode dit jaar niet door gaat hebben de muzikanten een creatieve oplossing bedacht. Begin december hebben ze in drie groepen twee kerstnummers opgenomen in Cultureel Centrum .

Dirigent Rens van Leeuwen arrangeerde de muziek en Luc van Eijk ( student montage/editing aan het Ritcs in Brussel) maakte er een bijzondere uitzending van. Die worden woensdag 23 en donderdag 24 dec.ember uitgezonden bij Omroep Meierij.

Documentaire over Bolsius

Tot en met 24 december kunt u nog de special zien over kaarsenproducent Bolsius in Schijndel. Het bedrijf bestaat 150 jaar. Ondertussen is er van 22 tot en met 24 dec. ook nog een aflevering van Mee In de Raad met daarin aandacht voor de beslissingen die de gemeenteraad van Meierijstad in december heeft genomen.

Kerstviering 2015

Op 24 december zenden we een programma uit ons archief uit. Dan herhalen we de beelden van de kerstviering in 2015 zoals die zijn opgenomen door onze voorloper TV Meierij. Dat is vooral nostalgie met evenementen die dit jaar allemaal niet door zijn gegaan. Gewoon even lekker mijmeren over iets dat al zo lang geleden lijkt.

Uurtje klassiek

Op 24 december gaan ook de reguliere uitzendingen van Uurtje Klassiek en de bewegingslessen gewoon door. Die dag is er dus een heel afwisselend programma.

Kerstnachtdienst

Omdat er dit jaar geen kerstnachtdienst is hebben we in samenspraak met de Odaparochie in Sint-Oedenrode een dienst opgenomen. Die wordt 24 december om 22.00 uur en 23.00 uur uitgezonden. Diezelfde kerstdienst wordt op Eerste Kerstdag om 9.00 en 11.00 uur herhaald. Die dag zijn er ook een uitzendingen van de bewegingslessen.

Polyhymnia

Omdat er dit jaar nergens kerstconcerten zijn heeft Omroep Meierij besloten het kerstconcert van Polyhymnia te herhalen. Dat concert werd in 2017 opgenomen in de Antonius van Paduakerk in Nijnsel. Aan dit concert werkten mee Koperkwintet NJA en organist Jos Friedrich. Het koor werd gedirigeerd door Nicole Friedrich - Krijnen.

Projectkoor Switch

Op Tweede Kerstdag wordt de kerkdienst opnieuw om 09.00 en 11.00 uur uitgezonden. Er is ook weer muziek. Op de andere uren herhalen we de registratie van het Charles Dickensconcert uit 2019 met het Projectkoor Switch uit Schijndel en een combo onder leiding van Ad Arens. Die opnames werden gemaakt in het Gasthuis in Schijndel.

BigBand Frisselstijn

Er is nóg iets bijzonders. Op Eerste en Tweede Kerstdag zenden we om 14.00 uur (en niet om 11.00 uur zoals eerder is aangekondigd) én 21.00 uur een speciaal concert uit van BigBand Frisselstijn uit Veghel, samen met de Triolettes. Dat doen we in samenwerking met TV-presentatrice Hella van der Wijst en vijftig vrijwilligers van de Stichting Met je Hart in Veghel.

Dit concert is een initiatief van Nationale Vereniging De Zonnebloem afdeling Veghel en ONS Welzijn. Het is een eerbetoon aan 2500 thuiswonende ouderen en mantelzorgers en de ouderen die in de verzorgings-en verpleeghuizen wonen.

Jaaroverzicht

Vanaf zondag 27 december zendt Omroep Meierij een jaaroverzicht uit waarin we aan de hand van beelden terugblikken op wat gerust het meest bijzondere jaar sinds decennia genoemd mag worden. Daarover informeren we u later uitgebreid.