Veel live-muziek in de Afzakkerij

VEGHEL- Ook in augustus is er op zondagmiddagen weer livemuziek in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Op zondag 2 augustus treedt de band Fen Temple op.

Het kwartet speelt nummers van onder anderen The Sweet, Status Quo, Pearl Jam, Thin Lizzy, Golden Earing en The Rolling Stones, maar ook van Boudewijn de Groot, The Romantics en John Cougar Mellencamp.

Het luisterconcert (uitsluitend zitplaatsen) begint om 15.00 uur, de zaal gaat open om 12.00 uur. Het aantal bezoekers is beperkt tot 100 personen.

Afzakkereisje

Op donderdagavond 30 juli is het het derde Afzakkereisje van dit seizoen. Thema is dan de bakermat van de blues en de jazz New Orleans. Live muziek wordt deze avond verzorgt door Verbraak & Van Bijnen. Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country en Americana.

Kleinste bigband ter wereld

Verbraak & van Bijnen debuteerde in 2016 met ‘2nd Line City’ bij CRS/Continental. In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk waarna het duo hun eerste theatertournee ondernam. Vanaf december 2019 brengt ‘de kleinste big band ter wereld’ een jaar lang iedere maand een nieuwe single uit; later zal deze collectie gebundeld worden op een vinyl-release.