Veel 'gebroken harten' in Wijbosch

Mogelijk later dit jaar een expositie

WIJBOSCH – Als het aan kunstenares Petra Nuijten ligt is het door haar bedachte kunstproject ‘Hart voor Wijbosch’ voorlopig nog niet ten einde. De 12 panelen met in totaal 150 hartjes zijn zondag dan wel weggehaald, maar dat heeft met de weersbestendigheid te maken. Nuijten is nog op zoek naar een definitieve bestemming voor de panelen en denkt aan een expositie.

Hartjes van klei zorgden voor verbinding
Deelnemers maakten van klei een hart. Dit werd dan vervolgens geglazuurd en gebakken. Alle hartjes samen dienen als aandenken aan het coronatijdperk. Het project werd een groot succes.
Maar liefst 150 hartjes verdeeld over 12 panelen vormden met elkaar een wandelroute. Nuijten: “Ik heb door dit project het dorp beter leren kennen. Ook heb ik ervaren dat er in Wijbosch heel veel mensen creatief zijn en een warm hart hebben voor elkaar in coronatijd. Wat mij heeft geraakt is dat er veel gebroken harten zijn gemaakt.”

Uiteindelijke bestemming
De panelen met hartjes worden voorlopig opgeslagen totdat er een definitieve bestemming is gevonden. Wat dit uiteindelijk wordt is nog niet zeker. Nuijten : “Mijn wens is dat er een expositie komt waar alle panelen samen te zien zijn.”

Hartjes in Wijbosch