Veel animo voor Vat Oe Fiets

VEGHEL – Harry Kalis van de Vat Oe Fiets-organisatie verwachtte ook dit jaar weer tussen de 500 en 600 deelnemers aan het fietsevenement dat al 53 jaar op Hemelvaartsdag plaats vindt. De routes over 25 en 50 kilometer gingen vanaf 10.00 uur bij het WijNu-gebouw aan de Wilgenstraat van start.

De organisatie probeert elk jaar een ander gedeelte van Meierijstad in het parcours te betrekken. Dit jaar trapten de fietsers eerst richting Eerde en Wijbosch. Via Sint-Oedenrode en Nijnsel kwam men later die dag weer in Veghel terecht.

Veghelse Goede Doelen
In de beginjaren waren het de vele Veghelse missionarissen die profiteerden van de opbrengst. Van dat aantal zijn er nog maar twee overgebleven. Daarom delen de laatste jaren ook Veghelse maatschappelijke Goede Doelen in de winst. “Het is belangrijk dat we reclame maken voor deze goede doelen, waaronder de palliatieve zorg. Heel veel mensen hebben hiervan nog nooit gehoord terwijl het zo’n belangrijke organisatie is. Hier worden mensen in hun laatste levensfase onsteund”, lichtte Harry Kalis van Vat Oe Fiets toe. Het tweede Goede Doel is Circus Caps van initiatiefnemer René Hildesheim. Kinderen met en zonder verstandelijke beperking voeren circusacts uit. Op één van de pauzeplaatsen kregen de Vat Oe Fietsdeelnemers enkele circusnummers voorgeschoteld. “Vorig jaar profiteerden wij ook van een deel van de opbrengst en daar waren we ontzettend blij mee”, aldus Hildesheim. Kinderen uit heel Meierijstad maken inmiddels deeluit van zijn circus en daar mogen er nog meer bij komen. Men kan zich opgeven via info@circuscaps.nl

Gezellige muziek
En terwijl de artiesten van Circus Caps even pauzeerden, namen de muzikanten van Hoempa Matata hun plaats in om de fietsers van een vrolijke noot te voorzien.