Variatiekunst op het Smitsorgel

SINT-OEDENRODE - De in Eindhoven wonende organiste Tannie van Loon verzorgde al meerdere concerten in Sint-Oedenrode. Stichting Smitsorgel is dan ook blij dat zij dit jaar weer een van de zaterdagbespelingen voor haar rekening neemt. Dat gebeurt op zaterdag 16 juli 2022 als zij een concert geeft op het Smitsorgel in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode met de veelzeggende titel: ‘Variatiekunst’. Met werken van onder andere D. Buxtehude, H. Scheidemann, C.Ph.E. Bach, F. Mendelssohn en H. Strategier. Het gratis concert in de Martinuskerk begint om 15.30u.

Organiste Tannie van Loon (1974) studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg; piano bij Ton Demmers en orgel bij Bram Beekman. In het kader van de 2e fase opleiding orgel volgde zij tevens interpretatielessen bij Ewald Kooiman (Amsterdam), Ad van Sleuwen (Hilvarenbeek), Theo Jellema (Leeuwarden) en Eric Lebrun (Parijs).

Tannie treedt regelmatig op als soliste, begeleidt op projectbasis diverse koren en is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst. Voor de Brabantse Orgelfederatie verleende zij medewerking aan een aantal cd-opnames van bijzondere instrumenten in Brabant. In de afgelopen jaren heeft zij onder andere concerten mogen geven in de kathedralen van Den Bosch, Brugge, Brussel, de Grote Kerk in Breda, de Universiteitskerk St. Mary the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig.

Martinuskerk in Sint-Oedenrode