Vandaag meer duidelijkheid over mogelijke aanhouding Frits van Eerd

MEIERIJSTAD – Het Openbaar Ministerie zal vandaag, donderdag, beslissen of Jumbo-topman Frits van Eerd wordt vrijgelaten of dat hij als verdachte wordt voorgeleid aan de rechter commissaris. Dat meldt het Financieele Dagblad, dat eerder al meldde op basis van ‘bronnen rond het onderzoek’ dat Frits van Eerd inderdaad één van de 9 mensen is die dinsdagmorgen zijn aangehouden in verband met een onderzoek naar grootschalige witwaspraktijken en belastingfraude.

Dinsdagmorgen is er een inval geweest bij de villa van Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther en ook zou er dinsdag een inval zijn gedaan bij een loods van Jumbo achter de Golfwinkel in Veghel. Daar zouden privé voertuigen van Frits van Eerd in beslag zijn genomen.Volgens het Financieele Dagblad wordt Van Eerd nu dus al twee dagen in een cel vastgehouden, maar het Openbaar Ministerie heeft officieel nog steeds niet willen bevestigen dat de Jumbo-topman inderdaad één van de 9 verdachten is die zijn aangehouden.

En Jumbo heeft dinsdagmiddag alleen in een heel summiere verklaring gemeld dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie zich niet richt op Jumbo en dat er vragen worden gesteld aan Frits van Eerd. En verder wil het concern nergens op reageren.Vandaag beslist het Openbaar Ministerie dus welke verdachten worden voorgeleid aan de rechter commissaris en die beslist dan over een eventuele voortzetting van het voorarrest of niet.Maar het Openbaar Ministerie kan dus ook beslissen dat een verdachte niet wordt voorgeleid en dan wordt het voorarrest opgeheven.Zolang de verdachten in voorarrest zitten mogen ze alleen contact hebben met hun advocaat.