Vanaf nu ook Zwerfboeken in Schijndel (video)

Nieuw zwerfboekenstation aan de Lijsterbeslaan

SCHIJNDEL - Stuur je boek uit zwerven zodat andere kinderen het ook kunnen lezen. Dat is het idee achter Zwerfboekstations. Ook Schijndel is sinds deze week een Zwerfboekstation rijker dankzij initiatiefneemster Nathalie van Heesch.

Veel lezen
Nathalie: “Onze kinderen lezen best veel. En op een gegeven moment puilt de boekenkast uit. Dat bracht mij op het idee om andere kinderen ook te laten genieten van een leesboek. We kenden het zwerfboek al toen we een jaar geleden in een plaatselijke winkel een zwerfboek aantroffen. Daarop stond de tekst ‘Neem me mee”.

“Daarop ontstond het idee om zelf een zwerfboekstation in te richten. We hebben bij een kringloop een kastje gekocht en ons aangemeld bij kinderzwerfboek.nl. Daar kun je stickers aanvragen voor je boeken waarmee je de zwerftocht van het boek kunt volgen. En dat is ook leuk aan dit zwerfboekstation”.

“Maar het allerbelangrijkste is toch dat kinderen meer lezen”, aldus Nathalie. “Ik vind lezen heel belangrijk omdat je daar veel kennis van opdoet en het goed is voor je algemene ontwikkeling.”

Nationale voorleesweek
Het zwerfboekstation is net op tijd klaar voor de start van De Nationale Voorleesdagen. Die zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024. Nathalie: “Ik hoop dat veel oma’s, opa’s en ouders boeken uit onze kast meenemen die ze aan de kinderen of kleinkinderen gaan voorlezen”.
Meer info op: kinderzwerfboek.nl

Nieuw Zwerfboekstation aan de Lijsterbeslaan in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
Nieuw Zwerfboekstation aan de Lijsterbeslaan in Schijndel