SINT-OEDENRODE – De gemeente Meierijstad gaat de VVV-kantoren vervangen door VrijetijdsInformatiePunten (VIP’s). Het VIP zou in Sint-Oedenrode in het Sint-Paulusgasthuis komen en het VVV zou gesloten worden. Dat deed veel stof opwaaien. Zóveel dat er nu een alternatief plan ligt: de gastenkamer.

De vrijwilligers van de VVV én veel Rooienaren begrepen niets van de voorgenomen sluiting van het VVV-kantoor. Dat kantoor zit overigens ook in het Sint-Paulusgasthuis. Niet de plek was het struikelblok, maar het feit dat het VIP minder uitgebreid zou worden dan het huidige VVV.

Ontmoetingspunt

De Stichting Behoud Sint-Paulusgasthuis, Natuurlijk! Sint-Oedenrode en vrijwilligers van het VVV hebben overlegd en kwamen met het idee van de ‘gastenkamer’. Deze gastenkamer is een VIP-punt, maar wordt vooral een ontmoetingspunt voor toeristen en inwoners. In de gastenkamer is straks iedereen welkom. Daarnaast zal de stichting Natuurlijk! Sint-Oedenrode zich in het pand vestigen. Straks kan iedereen in de gastenkamer terecht voor toeristische tips en informatie en er streekproducten kopen. De gemeente is enthousiast over het plan, zo meldt de Mooi Rooi Krant.