Van varkens kun je ook snoep maken

Marcel en Miriam Berkvens openen varkenswinkel Oijnk!

VEGHEL - Miriam en Marcel Berkvens openen donderdag in Veghel de varkenswinkel Oijnk! In het varkenswinkeltje Oijnk! aan de Kalverstraat 13a komen twee wensen van hen samen. Het hele verhaal rondom het varken vertellen én mensen laten genieten van bijzondere kwaliteitsproducten van het varken.

In hun Paté-Café tijdens de Dutch Design Week in 2016 ontdekten Miriam en Marcel hoe leuk het is om met consumenten te praten over varkens en hen te laten proeven van het beste dat het varken mensen te bieden heeft.

Eyecatcher in de winkel Oijnk! is een grote designwand waar bezoekers alles kunnen leren over producten die gemaakt worden van het varken. Alle producten die in de eerste varkenswinkel van Nederland worden verkocht zijn gemaakt van of met behulp van het varken.

Snoep, verf en kwasten

Zo zijn er verschillende soorten snoep, verf, kwasten, papier, knutselspullen en verzorgingsproducten te koop die gemaakt zijn met ingrediënten uit het varken zoals gelatine, glycerine, vetzuren, varkenshaar en collageen.

In de winkel is plaats voor bijzondere gadgets en delicatessen van het varken. Zo zijn er duurzame Eigezwijns worsten en hamburgers te koop die worden gemaakt van varkens die zelf ook duurzaam gegeten hebben.

Bloedworst en balkenbrij

Miriam en Marcel Berkvens gaan er een assortiment vleeswaren van ambachtelijke slager Gijs Vogels verkopen waaronder paté, bloedworst en balkenbrij. In de winkel Oijnk! is ook plaats voor gekke en kunstzinnige producten van het varken. Gierbier, chocolade met bacon en mokken en vazen die gemaakt werden met behulp van een mal van een echte varkenssnuit.

In de toekomst mogen bezoekers ook bijzondere workshops in de winkel verwachten. Op de planning staan zelf snoep en worst maken met ingrediënten uit het varken.. Het assortiment van Oijnk! zal regelmatig vernieuwen zodat een bezoek aan de eerste varkenswinkel van Nederland een verrassing blijft.

Marcel en Miriam Berkvens