Van Thiel Optimaal BV gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Schijndel

SCHIJNDEL – Het Schijndelse installatietechniekbedrijf Van Thiel Optimaal gaat verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek Schijndel. Het bedrijf kondigde in juni 2023 de overname aan van het Schijndelse familiebedrijf. De naamsverandering is een afspiegeling van de samenvoeging en de gedeelde toekomst van beide familiebedrijven.
Van Thiel Optimaal wordt overgenomen door Hoppenbrouwers en gaat verder onder de nieuwe naam Hoppenbrouwers Techniek Schijndel.
Fotograaf: Hoppenbrouwers Techniek Schijndel.

Van Thiel Optimaal heeft zich in 48 jaar tijd ontwikkeld tot een belangrijke installatiebedrijf in de regio. Het heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van werktuigbouwkunde en specialiseert zich in het verduurzamen van de consumentenmarkt. Een team van vijftig medewerkers zet zich in voor diverse projecten. Met een omzet van ruim 15 miljoen euro, bedient het team verscheidene opdrachtgevers.

‘In goede handen’
Vestigingseigenaar van Van Thiel Optimaal, Rob van Thiel, zegt dat er voor de samenvoeging is gekozen om de toekomst van het familiebedrijf te waarborgen. “Het is fijn om aan te sluiten bij een landelijk opererend installatiebedrijf dat alle technische disciplines in huis heeft en zowel de particuliere alszakelijke markt bedient. Zo kunnen we beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de markt”, aldus Van Thiel.

‘Waardevolle aanvulling’
Lokaal geworteld zijn is al jaren één van de belangrijkste speerpunten van Hoppenbrouwers. Algemeen directeur Henny de Haas bij Hoppenbrouwers, geeft aan waarom het installatietechniekbedrijf het Schijndelse bedrijf overneemt.

“Door de toevoeging versterken we onze positie in Noord-Brabant. Daardoor kunnen we de klanten in deze regio bedienen en de reisafstand van onze medewerkers beperken. We hechten veel waarde aan lokale verankering, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers, zodat we kunnen groeien en toch dichtbij blijven”, aldus De Haas. Verder noemt hij de samenwerking ‘een waardevolle aanvulling voor ons bedrijf’.  Hoppenbrouwers begon meer dan honderd jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout en ontwerpt, installeert en onderhoudt tegenwoordig elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.