Van Kaathoven Sint-Oedenrode kondigt einde bedrijf aan

SINT-OEDENRODE - Grondverzet- en transportbedrijf Gebroeders Van Kaathoven aan de Liempdseweg 40 in Sint-Oedenrode gaat het bedijf beëindigen. Dat kondigt het bedrijf aan in een brief die is verstuurd aan zakelijke relaties.
Directeur Mathie Van Kaathoven bevestigt desgevraagd dat een dergelijke brief verstuurd is, maar wil nog geen toelichting geven op het besluit en wil ook niet zeggen wat dit betekent voor de werknemers, alleen dat "alles netjes geregeld wordt". Ook wil het bedrijf niet zeggen om hoeveel werknemers het gaat.

In de brief aan zakelijke relaties laat de onderneming weten dat eigenaar Mathie van Kaathoven, na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, het beslkuit heeft genomnen om zijn arbeidszame leven te beëindigen en de activiteiten van de onderneming te staken.
Dat gebeurde ‘na enkele bewogen jaren van onderhandelingen met betrekking tot de overname van het bedrijf en de daarbij behorende locatie’.
De firma Van Kaathoven is al sinds 1945 actief, eerst aan de Huisakkerweg in Nijnsel, maar toen daar woningbouw moest komen is het bedrijf in 2008 verplaatst naar de Liempdseweg 40.

Illegaal
Die locatie werd een probleem toen de onderneming daar activiteiten ontplooide die in strijd zijn met de vergunning en het bestemmingsplan. En dan gaat het met name om puinbreken en verwerken van puin
De gemeente was in eerste instantie welwillend en wilde het breken van puin gedogen. Maar dan moest Van Kaathoven wel een wijziging van het bestemmingsplan aanvragen en daar voorbereidingen voor treffen. Zelfs na herhaald aandringen kwam het daar niet van.

Bezwaren
Buurtbewoners zochten de politiek op en dat leidde tot vragen vanonder andere Hart en SP aan het college. Ook het Brabants Landschap en de Brabantse Milieufederatie kwamen vervolgens in actie, evenals de Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) .

Brief
In de brief die nu is verstuurd aan de relaties stelt het bedrijf dat de activiteiten op een nader te bepalen moment zullen worden stilgelegd.
"De exacte datum waarop de laatste werkzaamheden voor klanten zullen plaatsvinde zal nog bepaald moeten worden, maar de kans is groot dat er na de bouwvak geen activiteiten meer zullen zijn", zo staat in de brief.