Van Gogh nationaal park officieel van start

MEIERIJSTAD – Het ‘Van Gogh Nationaal Park in ontwikkeling’ is dinsdag officieel van start gegaan. De gemeente Meierijstad is één van de partners.

Namens meer dan 50 samenwerkende partners, hebben Commissaris van de Koning Ina Adema en Voorzitter Yvo Kortmann symbolisch de deur geopend naar het landschap van de toekomst.

De Brabantse partners willen allemaal op hun eigen manier hun krachten voor de ontwikkeling van natuur en landschap in een stedelijke omgeving met 1,5 miljoen inwoners.

De officiële starthandeling op 30 maart vond plaats op Out Herlaer. Daar wordt ook Buiten Museum Herlaer gerealiseerd door Brabants Landschap en Het Noordbrabants Museum.

Kunst en design


Commissaris van de Koning Adema sprak tijdens de openingshandeling haar waardering uit voor het feit dat de Brabantse partners de verbinding aangaan met innovatie, kunst en design en zo bijdragen aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, duurzaam toerisme en perspectief voor de landbouw.

“Het Van Gogh Nationaal Park is een eigenzinnig, heel Brabants, bijeenbrengen van kunst en cultuur in een landschap waar het mogelijk is letterlijk in de voetsporen van Vincent te treden. Het vinden van evenwicht tussen economische belangen, natuur en landschap. Net weer even anders dan gebruikelijk, de kansen en de vernieuwing zoekend.”