Van Fabriek Magnifique naar Hartemèrt. Een kleine stap

MEIERIJSTAD –Terwijl wij zondagmorgen vanuit de studio in Schijndel de 55 Plusshow de ether insturen, is er in Veghel al vanalles te doen. De 10e editie van Fabriek Magnifique is dan in volle gang. In ons eerste uur besteden we daar nog aandacht aan. Als eerste nemen we even een kijkje in de tot Literatuin omgedoopte bibliotheektuin. Literatuur is belangrijk voor jong en oud. De medewerkers van de bibliotheek doen daar ook nog een vleug muziek bij om de bezoekers aan zich te binden.

Van voorprogramma naar hoofdact
Maar er is natuurlijk nog meer te doen. Neem Rik Kuppen. 14 Jaar was Rik toen hij tijdens Fabriek Magnifique 2008 in het voorprogramma van Wibi Soerjadi op diens piano mocht spelen. Zondagmorgen staat Kuppen in Veghel weer op het podium. Maar dan met een eigen concert. Na afloop daarvan proberen we hem in de uitzending van de 55 Plusshow te halen. Want we zijn benieuwd hoe het hem is vergaan.

Hartemèrt
Met Maartje Rijken kijken we in het tweede uur van de show vooruit naar de Schijndelse Hartemèrt van zondag 28 augustus. Duurt nog even denk je wellicht en dat is ook zo. Maar voor mensen die tijdens dit evenement een kraam willen huren wordt het toch tijd om aan de bel te trekken. Maartje gaat ons ongetwijfeld vertellen hoe die bel werkt.

Zelf nog nieuws?
Tussen alle bedrijven door draait onze DJ nog muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Hij zorgt ervoor dat ook de vaste items zoals het Gedicht van de Week, het Meierijs verhaal en het Boekennieuws op tijd te horen zijn. Mocht je zelf nog nieuws hebben voor dit seniorenprogramma? We geven er graag ruchtbaarheid aan; E-mail ons via: 55plusshow@omroepmeierij.nl