Van den Bosch uit Erp opent nieuw reinigingsstation in Afrika

ERP – Logistiek dienstverlener Van den Bosch uit Erp heeft deze maand een nieuw reinigingsstation in Ivoorkust geopend. Zo kan het bedrijf, dat gespecialiseerd is in bulktransporten, via onder meer de oceanen nieuwe (transport)routes vanuit Afrika naar de rest van de wereld opzetten.

Het nieuwe reinigingsstation in Ivoorkust voldoet aan alle voorwaarden om food, kosher- en halal te reinigen. Het is na Ghana het tweede reinigingsstation van het bedrijf in Afrika.
“Via die Afrikaanse stations kan er lokaal en dus duurzamer worden schoongemaakt”, aldus directeur Bart van de Vorst van Van den Bosch.

Kwaliteitsstandaarden“Voorheen was het niet altijd mogelijk om direct na het lossen opnieuw te laden door gebrek aan professionele reinigingsmogelijkheden in West-Afrika”, vertelt Van de Vorst. “Het net geopende reinigingsstation draagt bij aan een betere balans tussen inkomende en uitgaande transportstromen en dus minder lege transportbewegingen in bijvoorbeeld grote schepen”, vertelt hij.

Levensmiddelenindustrie
Het drijf waarmee Ad van den Bosch in 1964 in Erp begon, behoort nu tot de grootste tankoperators voor de levensmiddelenindustrie ter wereld. De focus ligt op de Afrikaanse markt met de nadruk op het verschepen van vloeibare levensmiddelen in tankcontainers, zoals olijf- en zonnebloemolie, ethanol en glucose.

Van den Bosch is een internationale logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare en droge bulkgoederen voor de levensmiddelen- en chemische industrie. Het bedrijf is actief vanuit twaalf vestigingen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor zit dus in Meer informatie: www.vandenbosch.com.