Van den Bosch en UNICEF verlengen samenwerking met twee jaar

ERP - Logistieke dienstverlener Van den Bosch uit Erp gaat samen met kinderrechtenorganisatie UNICEF twintig dorpen in Madagaskar helpen om duurzamer en weerbaarder te worden. Zo worden er onder andere drinkwatervoorzieningen en eco-toiletten aangelegd. Ook wordt er geïnvesteerd in kennis over klimaatverandering. Het doel is om ongeveer vijftigduizend mensen te bereiken met dit project.
Deze school is met gerecycled plastic gebouwd
Fotograaf: UNICEF

De samenwerking tussen Van den Bosch en UNICEF bestaat al sinds 2011, en wordt nu met twee jaar verlengd. Van den Bosch zette zich al in voor een recyclingsprogramma in Ivoorkust, en vanaf dit jaar komt het project in Madagaskar erbij.

Voor Van den Bosch is de steun aan dit nieuwe project een logische keuze, vertelt CEO Rico Daandels. 'Dagelijks zijn we betrokken bij het transport van voedingsmiddelen waarbij Afrika een groot deel van onze markt beslaat. Vanuit ons Corporate Social Responsibility-programma verlenen we steun aan dit project in Madagaskar en maken we bewust verbinding met thema's als voeding en verduurzaming.'\

Plastic Bricks programma
Naast dit nieuwe project blijft de logistieke dienstverlener uit Erp ook verbonden aan een programma van UNICEF in Ivoorkust, het Recycling Plastic, Creative Schools programma, wat voorheen bekend stond als Plastic Bricks. In dit project wordt gerecycled plastic gebruikt om bouwstenen te maken. Deze bouwstenen worden vervolgens gebruikt om scholen te bouwen. UNICEF wil dat er in 2025 528 klaslokalen op deze manier zijn gebouwd, op dit moment staat de teller op 299.