Van de Ven neemt Automotive Campus over

VEGHEL – De Automotive Campus in Helmond komt hoogstwaarschijnlijk deels in Veghelse handen. De campus wordt namelijk verkocht het investeringsfonds Ramphastos waarin Bouwbedrijf Van de Ven participeert.

Rampahstos, waarvan Marcel Boekhoorn oprichter en eigenaar is, bezit ook de High Tech Campus in Eindhoven. De Automotive Campus is nu in handen van de Provincie en gemeente Helmond. Zij willen de campus verkopen omdat dat meer groeimogelijkheden geeft. Op dit moment werken er zo’n 1250 mensen op de campus. Op de campus zitten diverse bedrijven, scholen en testlocaties.

Investeringen

De Automotive Campus wil zich nog duidelijker profileren en zich verder ontwikkelen. Daarvoor zijn grote investeringen nodig. De Helmondse wethouder Serge van de Brug geeft aan dat dit beter overgelaten kan worden aan partijen die daar veel ervaring in hebben. Daarom hebben de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Helmond en Ramphastos een intentieverklarig voor de verkoop ondertekend. De komende maanden worden de afspraken in de verkoopovereenkomst verder uitgewerkt. De verwachting is dat de definitieve koop komende zomer rond is.

Fotograaf: www.automotivecampus.com