Van de nood een deugd: Blauwe Kei maakt van zaal een kunstwerk

Henri van Nuenen maakt bloemenpracht

VEGHEL - De Blauwe Kei heeft van de nood een deugd gemaakt. De Grote Zaal, waarvan nog niet de gehele capaciteit gebruikt kan worden in verband met de 1,5 meter setting, is door grafisch kunstenaar Henri van Nuenen getransformeerd tot een kleurrijk kunstwerk waarin bloemen centraal staan. De rijen in de zaal zijn om en om bekleed met speciaal ontworpen doeken. Het resultaat is een sfeervolle theaterzaal waarin gasten én artiesten zich welkom voelen.

Van Nuenen exposeerde zijn werk, bloemenmotieven op textiel, deze zomer voor De Compagnie in de Malerij van de Noordkade en heeft nu voor het theater speciale bloemen ontworpen die geprint zijn op zwart doek. De vormen en kleuren van de bloemen vormen samen het verhaal van de uitdagende tijden waarin we ons bevinden.

Gevaar en kwaad

Het gevaar en het kwaad worden uitgebeeld door prachtige, maar stekelachtige en giftige bloemen zoals de Belladonna en de Dolls Eye. De tegenhanger is de Gladiool, de statige zwaardbloem als teken van schoonheid, kracht en overwinning. Het kleurgebruik en de verbindende takken staan voor het spel tussen de elementen, de waarschuwing voor slecht en de kracht van hoop. Harry Vermeulen, directeur van De Blauwe Kei: “Wij willen onze bezoekers graag ontvangen in een theaterzaal die gegeven de huidige beperkingen goed voelt, een ode is aan de kunst, een bijzondere plek waar je graag naar toegaat. Theater is tenslotte emotie; Henri voelde dat haarfijn aan!”.