Update aantal coronapatiënten per 12 mei in Meierijstad

MEIERIJSTAD – Dinsdag lagen 210 inwoners van Meierijstad met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat is er een meer dan op maandag. In totaal zijn in Meierijstad 535 inwoners met een coronabesmetting gemeld. Dat zijn er zes meer dan op maandag. 127 inwoners zijn overleden aan het coronavirus. Dat is een persoon meer dan op maandag

In Nederland zijn vandaag 35 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 54 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er in Nederland 42.984 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten is landelijk lager dan in maart en april. Sinds eind april stabiliseert het aantal nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten. Er komen iedere dag nog wel nieuwe locaties bij, maar niet meer zoveel als in maart en de eerste helft van april.