Unicef Goede Doel Pop Up store in Veghel (Video)

VEGHEL – In een leegstaande winkel aan de Molenwieken 42-44 in Veghel is donderdagmorgen een zogenaamde PopUp-winkel geopend. Studenten van de afdeling Handel van het Koning Willem I-College (KW1C) verkopen hierin tot en met 21 december allerlei producten en organiseren leuke activiteiten. Ze halen hiermee geld op voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Bij het initiatief zijn 50 studenten van verschillende opleidingen betrokken. Onder andere van Retail, Marketing & Communicatie, Junior Accountmanager, Vakman Ondernemer, Financiële beroepen en Niveau 2 plus van het KW1C in Veghel. Het zijn veelal studenten die het keuzedeel ‘persoonlijk profileren’ volgen waarin een bijdrage leveren aan de maatschappij centraal staat. Ze kozen zelf Unicef als het goede doel.

Leren in de praktijk
De studenten waren betrokken bij het gehele proces van inkoop van producten, zochten naar samenwerkingen in de regio, zamelden tweedehands of zelfgemaakte producten in, en runnen nu ook de winkel. Op deze wijze doen zij ervaring op in de praktijk. In de tijdelijke winkel verkopen ze diverse producten zoals worstenbroodjes, Tony Chocolonely, tweedehands speelgoed, baklava, frisdrank, Goudse moppen, boeken, tapasplanken en kerststukjes.

Samenwerking
De pop-up store kwam totstand door samenwerking met diverse lokale partijen. Zo heeft VOLOP Meijerijstad in samenwerking met VB&T groep gezorgd voor het beschikbaar stellen van het leegstaande winkelpand. De Topklas van Basisschool De Uilenbrink draagt bij aan de actie en maakte niet alleen kerststukjes maar ook tapasplanken. Leerlingen van het Fioretti College ontwierpen de etalage. Om hun doel te bereiken zochten de studenten ook de samenwerking met kinderdagverblijven, basisscholen en lokale ondernemers om producten en tweedehands speelgoed in te zamelen.

Openingstijden
Het is het tweede jaar dat studenten in actie komen voor een goed doel door middel van een pop-up store. Vorig jaar werd geld opgehaald voor KiKa. Men hoopt dat de pop-upstore dit jaar minimaal duizend euro oplevert. De pop-up store is nog geopend op 13, 14, 15, 20 en 21 december van 10.00 – 16.00 uur in de Molenwieken 42-44 in Veghel.

De Pop-up store van het Koning Willem I college in Veghel