Uitstekende slagingspercentages Zwijsen College en Fioretti College

VEGHEL – Het Zwijsen College en Fioretti College delen met trots de slagingspercentages van hun leerlingen. Beide scholen zagen minstens 90 procent van de examenscholieren slagen.

Jan van Grunsven en Ingrid Vogels, directie van Fioretti College, zijn blij met het resultaat: “Wij feliciteren de geslaagden van harte en wensen degene die nog net niet geslaagd zijn heel veel succes toe!” 96 procent van de mavoleerlingen kreeg gisteren te horen geslaagd te zijn. Bij de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen lag dit percentage op 98 procent. Op het praktijkonderwijsgedeelte wisten zelfs alle leerlingen de examens met succes af te ronden.

Ook de directe van het Zwijsen College is te spreken over de behaalde resultaten van de scholieren. 88 procent van de havisten haalden hun diploma. Bij de vwo-leerlingen hoorde woensdag 93 procent van de leerlingen dat ze geslaagd zijn. Juliën Koog en Paul van Asseldonk, locatiedirectie van het Zwijsen College, zijn trots op deze percentages: “We zijn heel blij voor onze examenleerlingen, ouders en collega’s. Het slagingspercentage op de havo is te vergelijken met vorig jaar en is goed. De resultaten bij het vwo zijn hoger dan afgelopen jaar en daar zijn we vanzelfsprekend blij mee. Met daarbij ook nog vier leerlingen die cum laude het diploma hebben behaald. We wensen de geslaagden, na het harde werken, een hele fijne vakantie toe!”