Uitslag Skèndelse Kwis: ‘Rubik’s kubus maakt het verschil’

SCHIJNDEL – Twee weken geleden gingen 54 teams met elkaar de strijd aan wie zich winnaar mocht noemen van de Skèndelse Kwis. 100 vragen moesten er beantwoord worden. Zaterdag werd tijdens een feestelijke avond in een bomvol Spectrum de uitslag bekend gemaakt. Daarbij waren er prijzen voor het beste geklede koppel dat werd gewonnen door team ‘Giros’. Bij het centraal examen ging de prijs naar team ‘Het Alternatief’. Het team dat het mooiste kunstwerk had gemaakt was de Derde Helft. Zij wonnen de prijs met hun beeld van de kaarsenmaker. Skèndels Kwartierke' werd voor de vierde keer de eerste.

Niet meer op gerekend
Na de bekendmaking van de uiteindelijke top tien en de nummers een tot en met zeven bleven er drie teams over, The Key, Skèndels Kwartierke en Zijn er nog Bitterballen. The Key eindigde op de tweede plaats, Zijn er nog Bitterballen op de derde en Skèndels Kwartierke werd voor de vierde keer winnaar van de Skendelse Kwis. Teamcaptain Tom van der Heijden had er niet meer op gerekend om eerste te worden. "Dit hadden we echt niet verwacht" lacht hij. "Top vijf hadden we misschien wel ingeschat, maar toen alle antwoorden kwamen en de winnaars van de verschillende rondes dachten we dit wordt heel lastig. Maar we zijn er superblij mee".


Rubik’s kubus maakt het verschil
Pieter Siroen mede-organisator van de Skèndelse Kwis sprak van een geslaagde editie. “Het ging weer super. Als je ziet hoe 54 teams met elkaar strijden met een gemiddelde van 6,2 dan zie je dat we knappe koppen hebben in Schijndel. Het is mooi om te zien hoe de top tien kort bij elkaar eindigt. Uiteindelijk is het Skèndels Kwartierke die voor de vierde keer hebben gewonnen. De vraag over de Rubik’s kubus maakte het verschil. Als The Key die goed had gemaakt dan hadden zij gewonnen”.

VIDEO Uitslag Skèndelse Kwis
Fotograaf: Jan van Oort
Een volle zaal in 't Spectrum
Fotograaf: Jan van Oort
Winnaar Skèndels Kwartierke
Fotograaf: Jan van Oort